Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum primesc consultație gravidele în perioada de autoizolare: Precizări de la specialist

© Photo : freestocks.org on UnsplashБеременная женщина
Беременная женщина - Sputnik Moldova
Abonare
Femeile însărcinate apelează la ajutorul medicului prin intermediul telefonului în perioada de autoizolare.

CHIȘINĂU, 2 apr - Sputnik. Femeile însărcinate, în perioada de autoizolare, primesc consultații de la medici la telefon.

Elena Robu - Sputnik Moldova
Atenție! Rujeola este extrem de periculoasă, mai ales în cazul femeilor însărcinate

Ele pot să meargă la specialist doar în cazul în care au anumite complicații sau este necesar să dea anumite analize care sunt obligatorii în sarcină.

Ecaterina Chiticari este însărcinată în șapte luni. Tânăra spune că a mers recent la policlinică pentru a da mai multe analize care sunt obligatorii.

”Am mers de dimineață. Era foarte puțină lume. Angajații instituției medicale îți măsoară temperatura atunci când intri în spital și sunt echipați corespunzător”, a declarat Ecaterina pentru Sputnik Moldova.

Tânăra spune că pot merge în instituțiile medicale doar femeile care au un termen de sarcină mai mare și doar atunci când există un motiv întemeiat. În celelalte cazuri, gravidele primesc consultație de la medici prin telefon.

"Putem adresa întrebări de rutină la telefon. Eu vorbesc cu medicul care a fost lângă mine de la începutul sarcinii și mereu îmi spune ce să fac în caz că eu simt că ceva nu este în regulă. În cazul în care apar dureri neobișnuite pot să merg la o consultație fizică", a spus Ecaterina Chiticari pentru Sputnik Moldova.

Și la centrele private gravidele primesc consultație la telefon. Medicul obstetrician-ginecolog Corina Visan spune că este destul de complicat să oferi consultație medicală la telefon la 17 - 18 paciente pe zi și să prescrii și tratamente.

”Centrul medical în care activez nu mai este deschis pentru pacienți. Așa că ofer consultație gravidelor la telefon. În cazul în care există complicații, le trimit la laboratoarele de diagnosticare care activează în această perioadă și încercăm să găsim o soluție”, a declarat pentru Sputnik Moldova, Corina Visan.

Dintre cele 423 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, înregistrate în ţară până acum, două femei însărcinate au fost diagnosticate cu acest virus. Una dintre ele a fost deja externată. Studiile au arătat că virusul nu se transmite de la mamă la făt.

Fluxul de știri
0