Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum fac față pandemiei COVID-19 localnicii din Calfa

© Sputnik / OsmatescoLudmila Ceaglîc
Ludmila Ceaglîc - Sputnik Moldova
Abonare
Ludmila Ceaglîc, primărița satului Calfa din raionul ”Anenii-Noi” a relatat, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, cum fac față localnicii pandemiei de COVID-19.
Cum fac față pandemiei COVID-19 localnicii din Calfa

De la instituirea stării de urgență, doar o singură persoană revenită din străinătate în localitatea Calfa nu a respectat regimul de autoizolare de 14 zile. Despre această abatere autoritățile au aflat de la localnici, ne-a povestit Ludmila Ceaglîc.

”Localnicii sunt vigilenți. Ne anunță dacă observă că vecinii reveniți de peste hotare nu respectă interdicția. Evident, verificăm aceste informații. Am avut două cazuri, doar că unul nu s-a adeverit. Persoana lucra în curtea casei, gest care a fost interpretat greșit de localnici”, ne-a spus Ludmila Ceaglîc.

Până în prezent, în localitatea Calfa au revenit din străinătate 19 persoane. Ludmila Ceaglîc firmă că acestea stau izolate în case și respectă recomandările medicilor.

”Nu am avut toate fișele epidemiologice la îndemână. Despre unii dintre cei reveniți am aflat de la localnici. Cu bucurie anunț că aceștia sunt responsabili, cei mai mulți ne-au anunțat când au ajuns în localitate. Stau izolați în case și respectă recomandările medicilor și autorităților locale”, ne-a relatat Ludmila Ceaglîc.

Izolați stau și cei care nu au fost plecați peste hotare. Oamenii ies din case doar pentru a achiziționa produse de primă necesitate. Bătrânii și bolnavii care trăiesc singuri primesc la domiciliu produsele de care au nevoie. Mai mult, Primăria localității Calfa le oferă în fiecare zi prânzuri gratuite.

”Voluntarii, împreună cu lucrătorii sociali, distribuie prânzuri calde persoanelor aflate în situații dificile. Aproximativ 20 de persoane beneficiază zilnic de acest ajutor”, a menționat Ludmila Ceaglîc.

Fluxul de știri
0