Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cristina Lesnic: Și pe timp de război medicii aveau acces pentru a trata pacienții

© Sputnik / Miroslav RotariКристина Лесник
Кристина Лесник  - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a vorbit în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova, despre interacțiunea autorităților de la Chișinău cu administrația de la Tiraspol în vederea combaterii pandemiei de coronavirus.
Cristina Lesnic: și pe timp de război medicii aveau acces pentru a trata pacienții

Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a menționat că o problemă nesoluționată care persistă și necesită măsuri urgente este circulația medicilor de pe ambele maluri ale Nistrului, iar argumentele Tiraspolului nu sunt pertinente. Libera circulație pe ambele maluri ale Nistrului a cadrelor medicale a fost abordată și la nivel înalt.

”Avem foarte multe persoane care locuiesc pe malul stâng, dar muncesc pe malul drept, cum ar fi în spitale sau farmacii. Acest lucru a creat mai multe probleme, iar motivele pe care le invocă Tiraspolul nu sunt justificate și noi am abordat această problemă la nivel înalt. Chiar și pe timp de război medicii au avut acces să trateze pacienții. Noi vom continua să abordăm acest subiect pentru a găsi o soluție în cel mai scurt timp”, spune Cristina Lesnic.  

Totodată, vicepremierul pentru Reintegrare a menționat că orice decizie luată de Comisia pentru Situații Excepționale în legătură cu pandemia de coronavirus trebuie să fie aplicată și în Transnistria.

”Orice decizie care este luată de Comisia pentru Situații Excepționale de la Chișinău trebuie să fie aplicată pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv pe teritoriul regiunii transnistrene. De la începutul declarării stării de urgență de către Chișinău, au fost mai multe acte care au fost aprobate la nivelul administrației de la Tiraspol cu privire la modul de comportament sau măsurile aplicate pentru cei care au reședință în regiune. Inițial, măsurile erau similare, însă la ora actuală acțiunile administrației de la Tiraspol diferă puțin de acele decizii care au fost luate la Chișinău”, a declarat Cristina Lesnic.

Totuși, vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a menționat că administrația de la Tiraspol se inspiră din deciziile comisiei pentru Situații Excepționale de la Chișinău și aplică măsuri necesare în vederea protejării cetățenilor de pericolul infectării cu COVID-19.

Fluxul de știri
0