Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin i-a oferit Guvernului dreptul de a institui regimul stării de urgență

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в расширенном заседании коллегии МВД России
Президент РФ В. Путин принял участие в расширенном заседании коллегии МВД России - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a semnat legea care îi oferă Guvernului rus dreptul de a institui regimul de situație de urgență.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat legea care oferă Guvernului dreptul de a institui în țară un regim de situație de urgență, informează RIA Novosti. Documentul a fost publicat pe site-ul oficial al actelor normative.

Astfel, guvernul va putea coordona activitatea sistemului unic de prevenire și lichidare a situațiilor excepționale.

Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Санкт-Петербург - Sputnik Moldova
Politică
Convorbire telefonică între Putin și Trump: Ce au discutat cei doi șefi de stat

De asemenea, Cabinetul de Miniștri va avea dreptul să limiteze comercializarea articolelor medicale, să stabilească procedura de înregistrare și comercializare a preparatelor și dispozitivelor medicale destinate utilizării în condiții de război, situații de urgență, pentru profilaxia și tratarea unor boli care prezintă un pericol public.

Legea îi permite guvernului să stabilească în anul 2020 noi cazuri de achiziții de la un furnizor unic. Documentul permite modificarea termenilor de executare a contractului, în cazul în care vor apărea circumstanțe care nu depind de părțile semnatare, legate de răspândirea coronavirusului.

Totodată, Cabinetul de Miniștri va putea introduce moratoriu la demararea procedurilor de faliment.

Legea prevede și susținerea companiilor de turism: este inclus un nou articol care prevede modificarea termenelor achitării contribuțiilor în fondurile de responsabilitate personală, precum și mecanisme de utilizare a acestor fonduri pentru returnarea mijloacelor bănești turiștilor, prin decizia guvernului pentru fiecare țară ”închisă”.

Fluxul de știri
0