Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo: Ger de crapă pietrele, la noapte – Dar iată ce se întâmplă mâine

© Sputnik / OsmatescoРастения, покрытые инеем
Растения, покрытые инеем - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat pentru noaptea de astăzi spre mâine Cod Galben de înghețuri.

CHISINAU, 1 april – Sputnik. Meteorologii anunță pe site-ul meteo.md că, în orele nocturne și ale dimineții din ziua de 2 aprilie, pe arii extinse, se prevăd înghețuri la suprafața solului și în aer cu intensitatea de -3..-8 grade Celsius.

În raioanele de nord ale țării, minimele vor atinge la noapte -8..-5 grade Celsius, în cele din centru -7..-4 și în cele din sudul Republicii Moldova -5..-2 grade Celsius.

Chiar dacă la noapte va fi atât de frig, mâine ziua valorile termice vor fi mult mai generoase: +10..+13 grade Celsius în nordul țării, +11..+14 în centru și +12..+15 grade Celsius în sudul țării.  

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de Stat Prognpza meteo pentru 2 aprilie 2020
Prognoza meteo: Ger de crapă pietrele, la noapte – Dar iată ce se întâmplă mâine - Sputnik Moldova
Prognpza meteo pentru 2 aprilie 2020

Meteorologii mențin pentru mâine și Codul Galben de secetă hidrologică, care a fost anunțat pe perioada 31martie - 10 aprilie. Seceta hidrologică se manifestă în bazinul râului Prut, și anume în aval de lacul de acumulare Costești-Stânca, dar și râurile mici din centrul și sudul țării, fără a afecta însă bazinul râului Nistru.

Fluxul de știri
0