Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din rău în mai rău: Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele 7 zile

© Sputnik / Rodion ProcaКишинев, март 2020
Кишинев, март 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Vremea s-a răcit accentuat, iar nopțile vor fi de-a dreptul geroase în următoarea perioadă. Când vine primăvara adevărată.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. Meteorologii anunță că temperaturile negative pe timp de noapte vor persista și în continuare. Astfel, și în această noapte în țară se vor înregistra minime de până la -4..-6 grade Celsius.

Valorile termice maxime vor urca marți până la +10..+12 grade. În următoarele zile, temperaturile diurne vor fi în creștere și vor atinge +15..+17 grade Celsius. Pericolul de îngheț pe timp de noapte se va păstra însă chiar până săptămâna viitoare.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatMeteo Moldova: Prognoza pentru următoarele 7 zile
Din rău în mai rău: Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele 7 zile - Sputnik Moldova
Meteo Moldova: Prognoza pentru următoarele 7 zile

Amintim că până pe 2 aprilie este în vigoare avertizarea cod galben de înghețuri. În orele nocturne și ale dimineții, în intervalul 1-2 aprilie, pe arii extinse se prevăd înghețuri la suprafața solului și în aer cu intensitatea de -1..-6°С.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatSecetă hidrologică în Moldova
Din rău în mai rău: Meteorologii au actualizat prognoza pentru următoarele 7 zile - Sputnik Moldova
Secetă hidrologică în Moldova

Totodată, meteorologii moldoveni au prelungit ieri avertizarea de secetă hidrologică, până pe 10 aprilie. Aceasta se va menține în bazinul râului Prut în aval de lacul de acumulare Costești-Stânca și râurile mici din centrul și sudul țării.

Fluxul de știri
0