Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon a fost astăzi la Primărie: Atenționarea șefului statului – Video

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon s-a întâlnit cu șefii întreprinderilor municipale și viceprimarii
Igor Dodon s-a întâlnit cu șefii întreprinderilor municipale și viceprimarii - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele a atenționat că ar trebui să fim pregătiți pentru o creștere a numărul persoanelor infectate în următoarea perioadă.

CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu reprezentanții celulei de criză din cadrul primăriei Chișinău. Igor Dodon a discutat cu aceștia situația din oraș, planurile legate de combaterea și prevenirea infectării cu virusul de tip nou COVID-19 și interacțiunea cu instituțiile statului.

Șeful statului a apreciat faptul că toate regiile municipale activează, orașul este salubrizat, dezinfectat cu regularitate, transportul public lucrează conform orarului stabilit anterior, astfel fiind asigurată funcționalitatea Capitalei.

”Am salutat că marea parte a chișinăuienilor a conștientizat riscurile și pericolul legat de răspândirea COVID-19 și dă dovadă de responsabilitate”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

Igor Dodon a atenționat că în următoarea perioadă numărul persoanelor infectate ar putea crește și va trebui să fim pregătiți de următoarea etapă, mult mai dificilă, cu care ne vom confrunta.

”În prezent analizăm posibilitatea de a deschide mai multe centre de triere, de creare a unor laboratoare regionale la Bălți, Cahul, Comrat, Edineț și Transnistria, dar și suplimentarea locurilor în spitale”, a precizat Dodon. 

Președintele țări și-a exprimat convingerea că doar consolidat și cu eforturi comune vom reuși să facem față provocărilor. El consideră că Chișinăul este localitatea cu cel mai mare risc de infectare cu noul coronavirus ținând cont de concentrarea maximă a populației.

© Photo : Facebook / Igor DodonIgor Dodon s-a întâlnit cu șefii întreprinderilor municipale și viceprimarii
Igor Dodon a fost astăzi la Primărie: Atenționarea șefului statului – Video - Sputnik Moldova
Igor Dodon s-a întâlnit cu șefii întreprinderilor municipale și viceprimarii

În Capitală locuiesc aproximativ un milion de cetățeni, ceea ce constituie 1/3 din toată populația țării. Aici este cel mai mare flux de cetățeni, tot aici fiind transportați și tratați marea parte din pacienții infectați din țară.

Fluxul de știri
0