Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Distracții în cluburi și în curtea casei pe timp de pandemie - iată ce spune Pavel Voicu

© Sputnik / Aleksei Naumov Ночной клуб
Ночной клуб - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a vorbit astăzi în studioul Sputnik Moldova despre măsurile întreprinse de autorități pentru a menține ordinea publică pe timpul stării de urgență.

CHIȘINĂU, 1 apr - Sputnik. Pavel Voicu a declarat în cadrul emisiunii ”Atitudini” de la Sputnik Moldova că unii cetățeni nu respectă interdicțiile stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale. Forțele de ordine au aplicat numeroase amenzi persoanelor fizice și juridice care nu se conformează. 

Распятие  - Sputnik Moldova
Societate
Ministrul de Interne, Pavel Voicu, spune cum se vor desfășura slujbele de Paști în Moldova

Ministrul de Interne afirmă că unele baruri, restaurante, săli de joc, săli de sport, piscine și piețe și-au reluat activitatea după ce s-a luat decizia că acestea trebuie să fie închise, iar alte localuri nici măcar nu au avut tentative de a-și sista activitatea.

”A intervenit poliția în cluburi de noapte, care prin intermediul rețelelor de socializare ademeneau vizitatori. Ușile erau închise, dar în interior se fuma narghilea și erau tot felul de distracții. Am văzut că și în fața caselor se fac frigărui și oamenii au pretenții la poliție că le interzice. Poliția va interveni în forță dacă se întrec limitele”, a subliniat Pavel Voicu. 

Până în prezent, forțele de ordine au întocmit 199 de procese verbale pentru încălcarea dispozițiilor emise de Comisia pentru Situații Excepționale. 119 dintre acestea au fost aplicate persoanelor care nu au respectat regimul de izolare la domiciliu.

În alt context, ministrul a declarat că în viitorul apropiat ar mai putea fi închise alte puncte de trecere a frontierei, pentru a redirecționa fluxul către posturile care sunt mai bine dotate, astfel încât cetățenii să poată fi verificați minuțios la intrarea în țară. 

Fluxul de știri
0