Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primarul Capitalei infirmă zvonurile cu privire la situația din Cimitirul ”Sfântul Lazăr”

© Sputnik / Yana ZaharovaКладбище имени св. Лазаря (Дойна)
Кладбище имени св. Лазаря (Дойна) - Sputnik Moldova
Abonare
Ion Ceban a dezmințit informația potrivit căreia la cimitirul Sfântul Lazăr ar fi săpate din timp morminte pentru persoanele care ar putea să moară în urma infectării cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 1 april - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a venit cu o reacției în legătură cu informațiile apărute în spațiul public cu privire la situația de la cimitirul ”Sântul Lazăr”. Acesta a infirmat informația potrivit căreia ar fi fost săpate morminte pentru eventualele persoane decedate de COVID-19. 

Minune într-un cimitir din zona de codru: Învie lemnul - Sputnik Moldova
Video
Minune într-un cimitir din zona de codru a Moldovei: Învie lemnul

”Este total distorsionată informația. Unde sunt săpate acele gropi este un sector nou în cimitir, iar asemenea lucrări de pregătire sau săpare a gropilor, administrația cimitirului efectuează în regim obișnuit de muncă, dar dacă nu am avea această situație, nimeni nu ar cunoaște despre acest lucru și nu ar prezenta interes. Infirm faptul că aceste locuri de înhumare sunt săpate din motivele invocate în spațiul public”, a scris Ceban pe Facebook. 

Precizăm că în presă a apărut informații că la cimitirul Sfântul Lazăr au fost pregătite 1000 de morminte pentru eventualele persoane decedate din cauza COVID-19.

În Republica Moldova a fost instituită starea de urgență în legătură cu răspândirea COVID-19. Până în prezent, 423 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. Numărul persoanelor vindecate este de 23.

Boala a luat viața a cinci persoane, de pe ambele maluri ale Nistrului. Autoritățile îndeamnă oameni să stea acasă.

Fluxul de știri
0