Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

COVID 19 – o oportunitate pentru reintegrarea țării? Lesnic: nu e rău dacă vom controla...

© Sputnik / Victor IovvaCristina Lesnic
Cristina Lesnic - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a declarat la Sputnik Moldova că autoritățile de la Chișinău privesc închiderea frontierei din partea Ucrainei, pe segmentul transnistrean, ca pe o oportunitate în procesul de reintegrare a țării.
COVID 19 – o oportunitate pentru reintegrarea țării? Lesnic: nu e rău dacă vom controla...

În contextul epidemiei de coronavirus, Ucraina a decis să sisteze activitatea punctelor de trecere a frontierei moldo-ucrainene pe segmentul transnistrean. Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova că autoritățile de la Chișinău privesc închiderea frontierei din partea Ucrainei, pe segmentul transnistrean, ca pe o oportunitate în procesul de reintegrare a țării. Totodată, datorită acestei decizii a părții ucrainene, contrabanda prin regiune este oprită

”Cred că la ora actuală, toată lumea trebuie să fie mult mai responsabilă. Precizez că închiderea frontierei din partea Ucrainei, pe segmentul transnistrean, este o speță pe care noi o urmărim ca un model viitor pentru reintegrarea țării. Încercăm să convingem agenții economici că nu este nimic rău dacă în viitorul apropiat vom controla toate frontierele Republicii Moldova”, a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

Referindu-se la aspectul legat de planul de reintegrare a țării și de cât de departe sau de aproape este acest proces, Cristina Lesnic a menționat că reintegrarea nu se face doar la scară mai largă, ci prin exemple concrete care dau rezultate, iar lucrurile mici, dar importante, care au fost făcute până acum sunt un exemplu relevant în acest sens.

Сотрудник пограничной службы Украины - Sputnik Moldova
Societate
Ucraina anunță închiderea granițelor pentru cetățenii străini

”Eu am o expresie - atunci când gândești și local, puzzle-ul îl construiești din piese mici. Cum ar fi importul de medicamente, importul de produse alimentare, modul de comunicare pentru cetățeni și alte lucruri, toate sunt parte componentă a procesului de reintegrare. Este clar că într-o zi va fi timpul să discutăm și despre aspectul politic, însă acum trebuie să depășim problema legată de coronavirus”, a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.  

Oficialul a venit și cu un mesaj pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului, în care a menționat că e timpul să înțelegem că dezbinarea nu aduce nimic bun. Totodată, Cristina Lesnic a mai adăugat că oamenii din stânga Nistrului ar trebui să aibă mai multă încredere în autoritățile de la Chișinău.

Recent, Vicepremierul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, a transmis o scrisoare către Misiunea OSCE în Moldova și către reprezentantul special al președinției în exercițiu al OSCE unde a cerut implicarea organizației pentru a asigura accesul nestingherit al medicilor în toate localitățile din Zona de securitate şi în ambele direcţii ale malului Nistrului în contextul pandemiei noului coronavirus COVID-19.

Fluxul de știri
0