Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce merluciul se vinde întotdeauna fără cap: Să nu te sperii de ceea ce vezi – Foto

© Sputnik / Miroslav RotariЦентральный рынок
Центральный рынок - Sputnik Moldova
Abonare
Merluciul se vinde fără cap pentru a menaja „simțul estetic” al consumatorilor. Recomandat în dietele de slăbire, este o sursă importantă de proteine, Omega-3, fosfor, sulf și potasiu. Alt avantaj: costă mai ieftin decât alți pești.

CHIȘINĂU, 31 mart – Sputnik. În comerț găsim doar trunchiulețe de merluciu congelat, comercializat și sub denumirea de „hek/hake”, dar nu peștele întreg.

De ce merluciul se vinde întotdeauna fără cap? Pentru că responsabilii din domeniul alimentației au decis că oamenii ar fi afectați emoțional și nu l-ar mai cumpăra, dacă ar vedea cum arată capul peștelui, mai ales în stare proaspătă, când are gura deschisă.
Denumirea științifică a acestui pește este Merluccius merluccius, ceea ce s-ar traduce din latină ca „știucă de mare”.

Piața Centrală din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Atenție! Nu cumpăra acest pește: Devii părtaș la un mare rău – Foto
Merluciul are un cap ușor aplatizat, cu bot alungit și o gură mare cu dinți puternici. Este un pește care poate atinge și un metru în lungime, populând coasta vestică europeană a Oceanului Atlantic, Marea Mediterană și Marea Neagră (litoralul Bulgariei, Georgiei, Turciei) și mai puțin mările nordice.

Merluciul are nevoie de o gură mare și de dinți puternici pentru că este un pește răpitor. Se hrănește cu calamari de dimensiuni mici, sprot, macrou, sardine, hering și creveți.

Și pe cât de înfiorător îi arată capul, pe atât de fină, dietetică și bogată în microelemente îi este carnea. Merluciul este o sursă de proteine de calitate superioară, are un conținut sporit de acizi grași Omega-3, de compuși de fosfor, sulf și potasiu. Având puține calorii, merluciul este recomandat în curele de slăbire.

Fluxul de știri
0