Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mesajul lui Iohannis în legătură cu cea mai dură măsură din istoria recentă a României

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis şi Ludovic Orban. Guvernului României
Klaus Iohannis şi Ludovic Orban. Guvernului României - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Iohannis a ținut să transmită un mesaj de încurajare pentru românii supuși celei mai dure măsuri și a celor implicați în bătălia contra pandemiei.

BUCUREȘTI, 31 martie - Sputnik, Evan Răutu. Președintele României, Klaus Iohannis a făcut astăzi o declarație de presă în care s-a axat pe două aspecte: primul, o încurajare pentru cei din Suceava, supuși celei mai dure măsuri din istoria recentă a României – punerea în carantină a municipiului și a comunelor limitrofe.

”Această măsură de carantinare a orașului Suceava a fost luată la timp, a fost măsura corectă”, a spus Iohannis. ”Dragi suceveni, nu sunteți singuri, suntem alături de voi. Vom avea grijă ca tot ceea ce este nevoie să ajungă la voi. Vă rog din suflet să aveți grijă, să respectați normele impuse de autorități, spălați-vă pe mâini, nu vă întâlniți cu alte persoane”.

În același timp, Iohannis i-a încurajat pe medici, ”cei aflați în prima linie”, asigurându-i că vor primi tot ce le trebuie.

Klaus Iohannis în vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL II, secție externă a Spitalului Militar Central - Sputnik Moldova
Aspectul și datele despre care NU se vorbește în România în criza coronavirus

Al doilea aspect, Iohannis a ținut să asigure populația că ”autoritățile își fac treaba”. Practic, președintele a ținut să garanteze pentru seriozitatea autorităților.

Dar, e de remarcat și un aspect negativ al declarației președintelui: NU a adus niciun element concret. NIMIC nou concret, mai ales că președintele a susținut declarația după o întâlnire cu autoritățile implicate direct în soluționarea crizei.

Mai curând, Iohannis pare a prelua rolul de părinte al poporului, adoptând o atitudine empatică și încurajatoare.

Fluxul de știri
0