Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE a avizat contractele de procurare a energiei electrice - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariМолдавская ГРЭС
Молдавская ГРЭС - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a avizat contractele de procurare a energiei electrice.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a avizat contractele de procurare a energiei electrice între SA „ENERGOCOM”,  ÎCS „Premier Energy”, ÎCS ,,Premier Energy Distribution” SA, ÎS „Moldelectrica”, SA „RED Nord” și SA „FEE-Nord”.

Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii nu vor rămâne fără energie electrică dacă nu vor achita factura: Decizia ANRE

Astfel, prețul pentru un kWh de energie electrică constituie 0,0499 dolari SUA, iar contractele sunt valabile pe o perioadă de 3 luni (1 aprilie - 30 iunie 2020, inclusiv) ceea ce este cu 9% mai puțin decât în anul 2019.

Obiectul contractelor reprezintă procurarea energiei și puterii electrice pentru acoperirea consumului tehnologic și a pierderilor de energie electrică din rețelele electrice de transport, de distribuție, dar și pentru acoperirea necesităților de consum.

”Este de menționat că, conform Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale din 24 martie 2020 care a instituit derogări de la principiul transparenței și nediscriminării la încheierea contractelor stabilite la art. 68 alin. (8) al Legii nr. 107/2016 cu privire la energia electrică, a fost instituită o procedură specială de procurare a energiei electrice pe perioada stării de urgență, prevăzută expres la pct. 17-19 din Dispoziție”, este specificat în comunicatul de presă al ANRE. 

Astfel, companiei „ENERGOCOM” i-a fost impusă obligația de serviciul public de furnizare a energiei electrice cu acoperirea a 100% din necesitatele furnizorilor reglementați de energie electrică, operatorilor de sisteme de distribuție și operatorului sistemului de transport și altor participanți ai pieței de energie electrică dintr-o singură sursă pentru o perioadă de trei luni, cu posibilitatea prelungirii.

Fluxul de știri
0