Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Înscrierea copiilor în clasa întâi, suspendată: Precizări de la ministerul Educației

© Sputnik / Miroslav RotariПервый звонок
Первый звонок - Sputnik Moldova
Abonare
Înscrierea copiilor în clasa întâi a fost suspendată de ministerul Educației Culturii și Cercetării în legătură cu pandemia de COVID-19.

CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării informează comunitatea educațională despre suspendarea temporară a etapelor de înscriere a copiilor în clasa întâi pentru anul de studii 2020-2021.

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Alte 35 de persoane infectate cu COVID-19 - Bilanțul a ajuns la 298 de cazuri

Decizia a fost luată în legătură cu starea de urgență instituită pe întreg teritoriul Republicii Moldova în perioada 17 martie – 15 mai 2020. Despre deciziile ulterioare, reprezentanții ministerului vor veni cu informații suplimentare. 

În Moldova sunt confirmate la această oră 298 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

În țara noastră a fost instituit, în data de 13 martie, Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. 

În data de 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență, instituită până pe 15 mai. O femeie care contractase coronavirusul a decedat pe 18 martie, iar o persoană din sistemul medical s-a stins din viață în data de 27 martie. Ambele femeii sufereau de mai multe boli cronice. În Moldova sunt deschise actualmente doar magazinele alimentare, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte mărfuri pentru agricultură, articole de igienă și piese pentru utilajele agricole. 

Fluxul de știri
0