Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vești îmbucurătoare: Doi copii au fost tratați de COVID-19

© AFP 2024 / MARCO BERTORELLOМедработники надевают свои средства индивидуальной защиты перед началом работы
Медработники надевают свои средства индивидуальной защиты перед началом работы - Sputnik Moldova
Abonare
Doi copii au fost vindecați de COVID-19. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Vioric Dumbrăveanu.

CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. Doi copii care erau internați cu coronavirus la Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii au fost externați deja. Acestora le-au fost făcute două teste la COVID-19 și ambele au fost negative. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Familiei, Viorica Dumbrăveanu. 

”Astăzi de la Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii au fost externați primii doi copii care sunt sănătoși. Rezultatele sunt de două ori negative și pe această cale țin să le mulțumesc încă odată lucrătorilor medicali pentru activitatea profesională și pentru tot efortul pe care îl fac pentru a contribui la sănătatea populației Republici Moldova”

Ministrul a mai vorbit și despre faptul că astăzi va fi activat și spitalul ”Arhanghelul Mihail” din Capitală în lupta cu COVID-19. 

”Ne propunem să avem suficiente locuri pentru plasarea pacienților, inclusiv este funcțional și spitalul din Căușeni, Bălți și următoarele vor fi activate spitalul Comrat, Nisporeni și Cahul. Etapizat, va fi valorificat tot potențialul existent”, a preciza Viorica Dumbrăveanu. 

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Alte 35 de persoane infectate cu COVID-19 - Bilanțul a ajuns la 298 de cazuri

Autoritățile au anunțat anterior despre alte 13 cazuri în care persoanele au fost tratate de COVID-19, bilanțul ajungând astăzi la 15 pacienți vindecați. În Moldova sunt confirmate la această oră 298 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

În țara noastră a fost instituit, în data de 13 martie, Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. 

În data de 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență, instituită până pe 15 mai. O femeie care contractase coronavirusul a decedat pe 18 martie, iar o persoană din sistemul medical s-a stins din viață în data pe 27 martie. Ambele femeii sufereau de mai multe boli cronice. În Moldova sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produce pentru agricultură, produse de igienă și piese pentru utilajele agricole.

Fluxul de știri
0