Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu spune când ar putea ieși satul Bălceana din carantină - Detalii

Abonare
Premierul Ion Chicu a precizat că satul Bălceana din raionul Hâncești ar putea ieși din carantină în maxim 9 zile dacă nu vor mai fi confirmate alte cazuri de îmbolnăvire.

CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. Premierul Ion Chicu a declarat după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 că tot mai mulți cetățeni raportează cazurile în care oamenii nu respectă regimul de carantină. Chicu a precizat că există mai multe „semnale și dovezi că societatea noastră conștientizează cu mult mai bine pericolul pe care trebuie să îl înfruntăm”.

„Avem și o mai bună cooperare dintre cetățeni și ofițerii MAI și Poliție. Avem multe sunete la MAI și Poliție, în cadrul cărora se raportează că unii nu respectă regimul de autoizolare, ceea ce ajută mult Poliția. Sunt mai multe amenzi și procese verbale aplicate. Atestăm o conștientizare mai bună din partea societății a pericolului respectiv”, a declarat prim-ministrul.

Медицинский работник проводит диагностические тесты на коронавирус - Sputnik Moldova
Societate
Primul deces în satul Bălceana: Femeia a venit acasă să-i facă masă de pomenire fiului
Potrivit lui Ion Chicu, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a mers în satele Sofia și Bălceana din raionul Hâncești pentru a vedea dacă oamenii respectă carantina. Acesta a constatat că cetățenii din cele două localități sunt conștiincioși și respectă regulile impuse. 

Prim-ministrul susține că în două zile expiră termenul de carantină în satul Sofia, iar peste 8-9 zile - din carantină totală ar putea ieși satul Bălceana, în cazul în care nu se vor înregistra noi cazuri pozitive cu COVID-19.

Totodată, prim-ministrul a precizat că mai mulți primari și președinți de raioane au fost testați pozitiv, însă aceștia au fost substituiți astfel încât procesul administrativ să decurgă fără impedimente.

Fluxul de știri
0