Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

COVID-19 în România: 7 noi decese anunțate în această noapte, unele aflate post factum

© AP Photo / Andrew MedichiniPersonalul Crucii Roșii se pregătește pentru transportul unui pacient cu Coronavirus în timpul unei simulări, Roma
Personalul Crucii Roșii se pregătește pentru transportul unui pacient cu Coronavirus în timpul unei simulări, Roma - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății din România a anunțat pe pagina sa de Facebook încă 7 decese de pe urma infectării cu coronavirusul COVID-19, unele persoane fiind moarte de câteva zile, însă rezultatele testelor fiind cunoscute abia sâmbătă.

BUCUREȘTI, 29 mart - Sputnik. În această noapte au fost anunțate încă șapte decese din cauza coronavirusului COVID-19. Astfel, în România numărul total al deceselor cunoscute de pe urma COVID-19 este de 37.

Сотрудники санитарных служб проводят обработку улиц в Стамбуле - Sputnik Moldova
Societate
Dezinfecție totală: Iată cum luptă autoritățile publice locale împotriva coronavirusului
Decesul 31: Este vorba de un bărbat în vârstă de 65 de ani din județul Arad, decedat în data de 28 martie. Comorbidități: HTA, obezitate.

Decesul 32: Bărbat de 67 de ani din județul Constanța, internat în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța din 25 martie. Acesta a decedat în 28 martie. Comorbidități: HTA, diabet zaharat.

Decesul 33: Bărbat de 43 de ani din județul Suceava, pacient cu arsuri, transferat de la SJU SUCEAVA și operat în Spitalul de Chirurgie Plastică și Reparatorie București. El a decedat în 28 martie.

Decesul 34: Femeie de 61 de ani din județul Hunedoara, internată în ATI Spitalul Județean Deva, confirmată cu COVID 19 în data de 28 martie, însă decedată în 23 martie. Comorbidități boli cardiovasculare.

Ministerul Sănătății precizează că în toate cazurile de mai sus sunt anchete epidemiologice realizate sau în desfășurare.

Decesul 35: Este vorba de un bărbat de 39 de ani din județul Ialomița, decedat pe 26 martie, probele pentru COVID-19 fiindu-i colectate în aceeași zi, însă rezultatul a fost abia peste două zile, pe 28 martie și a fost pozitiv. Acesta nu a avut boli asociate cunoscute, precizează Ministerul.

Decesele 36 și 37: Doi bărbați în vârste de 60 și 77 de ani, ambii din județul Ialomița, decedați pe 25 martie, primul având comorbiditate obezitate. Probele pentru COVID-19 pentru aceste două persoane au fost recoltate necroptice de către medicina legală în 26.03.2020, al căror rezultat a fost pozitiv în data de 28.03.2020. Se precizează că niciunul dintre ultimii trei decedați anunțați nu a avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu caz confirmat.

Până sâmbătă, 28 martie, ora 13:00, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.452 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.452 de persoane confirmate pozitiv, 139 au fost declarate vindecate și externate (54 la Timișoara, 55 la București, 16 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).

Fluxul de știri
0