Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Încă 32 de cazuri de COVID-19 anunțate astăzi în Republica Moldova - Video

© Sputnik / Rodion ProcaКишинев, март 2020
Кишинев, март 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Alte 32 de cazuri noi de îmbolnăvire de COVID-19 au fost confirmate pe 28 martie în Republica Moldova. Bilanțul este de 231 de îmbolnăviri.

CHIȘINĂU, 28 mart – Sputnik. Încă 32 de cazuri noi de contaminare cu COVID-19 au fost anunțate de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, la briefingul de după ședințele Comisiei Situații Excepíonale și a Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Un agent economic din Chișinău a donat 500 de teste rapide pentru COVID-19

Ministrul a precizat că cele 32 de cazuri noi s-au confirmat dintr-un număr de 231 de probe examinate în laborator.

În două cazuri, infecția este „de import” – din Marea Britanie și România. Restul infectărilor s-au produs în interiorul Republicii Moldova – la Chișinău, Ștefan Vodă, Soroca, Ialoveni, Anenii Noi, Cahul, Hâncești.

La briefing a participat și premierul Ion Chicu.

Șeful Guvernului a făcut apel la calm, exprimându-și speranța că nu se va ajunge la „un salt al cazurilor” de contaminare cu COVID-19, dacă populația va respecta rigorile și recomandările.

„Nu este cazul să cădem în depresie. (...) O să scăpăm de această năpastă, dar trebuie să respectăm rigorile”, a spus Ion Chicu.

În Republica Moldova a fost instituit, pe 13 martie, Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. Pe 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență, instituită până pe 15 mai. O femeie care contractase coronavirusul a decedat pe 18 martie, medicii precizând că ea suferea de câteva boli cronice. În Republica Moldova au fost anunțate oficial, la data de 27 martie, 11 cazuri de însănătoșire după COVID-19.

Fluxul de știri
0