Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Italia: angajații primesc 100 de euro bonus - Ce condiții trebuie îndeplinite

CC0 / Pixabay / Money
Money - Sputnik Moldova
Abonare
Prin Decretul-lege ”Cura Italia” nr. 18/17 martie 2020, Guvernul Italiei a emis o serie de măsuri de protecție social a populației în contextual crizei provocate de epidemia de coronavirus.

BUCUREȘTI, 29 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Articolul 63 din Decretul-lege ”Cura Italia” nr. 18/17 martie 2020 prevede că toți cei care au continuat să lucreze la locul de muncă în luna martie vor primi suma de 100 de euro bonus pe fluturașul de salariu.

Пожарные с обращением к гражданам Noi muncim, voi stați acasă! - Sputnik Moldova
Societate
Zile de odihnă pentru bugetari de la 30 martie până la 3 aprilie – detalii
Cei 100 de euro în plus la salariu nu sunt impozabili și reprezintă o recunoaștere a sacrificiului făcut de milioane de lucrători care, în ciuda pandemiei de coronavirus, au fost nevoiți prin natura activității desfășurate să meargă la serviciu. Banii vor fi primiți odată cu salariul pe luna martie, informează roitalianul.ro.

Trebuie precizat că suma de 100 de euro o vor primi cei care au lucrat pe parcursul întregii luni, apoi aceasta scade proporțional cu zilele lucrate la locul de muncă. Spre exemplu, cei care au continuat să lucreze în martie, dar și-au luat apoi 10 zile de concediu vor primi aproximativ 66 de euro net.

Guvernul italian a prevăzut acest bonus doar pentru luna martie 2020 și va fi primit de toți lucrătorii care au un venit brut anual de până la 40.000 de euro.

Fluxul de știri
0