Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Elevii, profesorii și părinții pot beneficia de consiliere psihologică în această perioadă

© Photo : Lilia Țurcan-Ciubotaru000
000 - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat instrucțiunea privind organizarea asistenței psihologice copiilor, elevilor, părinților și cadrelor didactice pe perioada suspendării procesului educațional.

CHIȘINĂU, 28 mart - Sputnik. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat că în perioada în care lecțiile se fac la distanță, psihologii vor acorda asistență copiilor, profesorilor și chiar părinților.

Ajutorul specialiștilor va fi oferit prin intermediul mijloacelor tehnice: prin telefon, aplicații online sau rețele de socializare.

Liceu din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Școlile și grădinițele din țară s-au închis: Ce fac părinții ai căror copii stau acasă

Potrivit autorităților, asistența psihologilor va contribui la stabilitatea emoțională a celor implicați în procesul educațional și va oferi suport în situații de criză. Ministerul Educației va organiza asistența psihologică la nivel național, prin intermediul Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică și a serviciilor raionale.

Psihologii vor acorda suporturi metodice, materiale informative, dar și resurse video privind aspectele psihoemoționale la copii și elevi de diferite vârste, părinți, dar și cadre didactice, în contextul situațiilor de criză.

Ieri, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis ordinul privind prelungirea suspendării procesului educaţional pe toată durata stării de urgență, adică până pe data de 15 mai.

Amintim că initial, prin hotărârea Guvernului, a fost suspendat procesul de învățământ din data de 11 martie până în data de 31 martie. Ulterior, autoritățile au specificat că termenul poate fi modificat în funcție de evoluția situației epidemiologice din țară.

Potrivit datelor, pentru 580 de mii de elevi procesul de studii a fost suspendat. Dintre aceștia, 130 de mii de copii sunt cu vârstă preșcolară, alții 330 de mii sunt elevi ai liceelor și aproape 100 de mii fac parte din sistemul de învățământ tehnic și superior.

Fluxul de știri
0