Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Putin, „model de președinte” în România - ce spune Daniel Ghiță

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин посетил больницу в Коммунарке
Президент РФ В. Путин посетил больницу в Коммунарке - Sputnik Moldova
Abonare
Două persoane publice, campionul mondial Daniel Ghiță și deputatul PSD Răzvan Rotaru, au avut curajul să își arate admirația față de președintele Rusiei, Vladimir Putin, și să compare atitudinea acestuia cu cea a autorităților din România.

BUCUREȘTI, 27 mart - Sputnik, Marius Holdean. Campionul Daniel Ghiță critică de zile bune pe pagina sa de Facebook prestația autorităților române în contextul crizei coronavirusului, dar ceea ce l-a deranjat cel mai tare a fost demisia ministrului Sănătății, Victor Costache.

”Aici, aveți dovada de incompetență a acestui GuWerner sau Guvernul Zero! Fugiți lașilor, lăsați poporul în mizerie, dacă nu puteți fura bani publici. Costache a demisionat în plină pandemie! Nici acum nu vă satură Dumnezeu să aveți putere și contracte pe bani publici?”, lansează Ghiță un mesaj dur pe contul său de socializare. 

Ghiță face și o comparație între autoritățile române și președintele Rusiei, Vladimir Putin:

”Pe de altă parte, Liderul Putin vizitează infectații de Covid 19! Mai îți trebuie comentariu? Când ați văzut voi că Iohannis face așa gest? Citește fițuicile alea mediocre, fără emoții. Trimite tancurile și armata, în loc să arate umanitate!”, mai scrie Daniel Ghiță.

Tonul campionului mondial care a devenit foarte popular în mediul online pentru comentariile sale nu se îndulcește deloc:

”Nu sunteți în stare să gestionați o criză și să vă asumați ceva: sunt alții de vină de incompetența voastră! Rușine!”

Și deputatul PSD Răzvan Rotaru a fost impresionat de gestul președintelui Putin de a-i vizita pe cei bolnavi de coronavirus și îl dă ca ”model de președinte”.

”În plină pandemie, președintele rus, Vladimir Putin a mers personal în centrul medical din Moscova, unde sunt tratați pacienții de coronavirus, a stat de vorbă cu ei, cu personalul medical de acolo și s-a arătat interesat de condițiile în care se află aceștia. Putin le-a mulțumit cadrelor medicale și i-a asigurat de tot sprijinul său. Deci, se poate!”, scrie Rotaru pe pagina sa de Facebook

El face o comparație și cu situația din România:

”Frumos ar fi fost să vedem și în România, un președinte responsabil și pentru care soarta cetățenilor să fie o prioritate”.

Desigur că deputatul a fost imediat atacat de presa servilă pentru că îl dă drept exemplu pe președintele Rusiei, dar, după cum se vede, cazul său nu este singular. Tot mai multă lume în România se uită la președintele Rusiei și se întreabă de ce România nu are un președinte la fel de implicat și curajos.

Fluxul de știri
0