Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Încă două spitale îi vor trata pe bolnavii de COVID-19: la Bălți și Comrat

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Până în acest moment, în Republica Moldova, sunt confirmate 149 de cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care 49 cazuri sunt de import și 100 cu transmitere locală.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră! Președintele raionului Cahul este suspectat de coronavirus
CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. În cadrul unui briefing susținut în această dimineață, ministrul sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că în aceste zile, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății, sunt organizate cursuri de instruire pentru medicii de familie, online, conform Protocolului clinic standardizat pentru medicii de familie “Infecția prin coronavirus tip nou (COVID-19)”, precum și  pentru medicii reanimatologici și anesteoziologi.

De asemenea, e a anunțat că, în contextul evoluției epidemiologice, vor fi activate două spitale regionale: Spitalul Republican din Bălți și Comrat. Acestea sunt pregătite, dotate cu echipamente de protecție individuală, iar personalul este bine instruit. Persoanele suspecte  și confirmate vor fi internate în cadrul acestor două spitale.

Având în vedere că se atestă o intensitate privind transmiterea locală a infecției, Viorica Dumbrăveanu a reiterat apelul său către populație să se responsabilizeze  și să conștientizeze gravitatea situației.

 “În situația existentă de criză, nu numai în Republica Moldova, dar și în întreaga lume, nu trebuie să existe  sintagma pro-autorități sau contra-autorități, noi trebuie să avem o societate anti-pandemie, o societate solidară, responsabilă și recunoscătoare sistemului medical pentru toate eforturile pe care le realizează ”, a menționat ministrul Viorica Dumbrăveanu.

Până în acest moment, în Republica Moldova, sunt confirmate 149 de cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care 49 cazuri sunt de import și 100 cu transmitere locală.

În total, 1164 persoane au fost investigate în cadrul Laboratorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

În cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă” sunt internate 25 persoane în stare gravă, 75 - stare de gravitate medie și 25 - satisfăcătoare. În cadrul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii sunt  internați 8 copii și două mame, starea  de sănătate a acestora este de gravitate medie. În cadrul Spitalului Clinic Republican sunt spitalizate 4 persoane, 1- gravitate medie, 3- evoluție gravă.  În cadrul Clinicii “Emilian Coțaga” este internată o mamă infectată, iar 6 pacienți sunt internați în Spitalul raional Slobozia.

Dintre cele 149 de cazuri confirmate, sunt înregistrate 2 cazuri tratate și un caz de deces.

Fluxul de știri
0