Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Precizările ministrului Sănătății: Starea de sănătate a pacienților infectați cu COVID-19

© Photo : Miroslav RotariSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat date noi despre starea de sănătate a pacienților infectați cu virusului COVID-19.

CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik. Trei persoane internate cu COVID-19 la Spitalul Clinic Republican sunt în continuare în stare gravă. Informația a fost prezentată în această dimineață de ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. 

”Avem spitalizate patru persoane. În cazul unei persoane starea de sănătate este de gravitate medie, iar în cazul a trei persoane evoluția stării de sănătate este gravă”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

La Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” din Capitală sunt internați 123 de pacienți.

Федеральный канцлер Германии Ангела Меркель - Sputnik Moldova
A devenit cunoscut rezultatul celui de-al doilea test la coronavirus efectuat de Merkel
Dintre aceștia, 25 sunt în stare gravă. 

”În cadrul Spitalului ”Toma Ciorbă” la momentul actual avem în stare gravă 25 de persoane. În stare de gravitate medie sunt 73 și în stare satisfăcătoare - 25 de persoane”, a precizat Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. ”, a precizat Viorica Dumbrăveanu.

La Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați 8 copii și 2 adulți. Starea de sănătatea în cazul acestora este de gravitate medie. Și la Institutul Mamei și al Copilului a fost internată o femeie care are copil mic. 

”La institutul Mamei și Copilului avem o mamă cu un copilaș. Mama este infectată și starea acesteia este de gravitate medie”, a precizat Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Numărul cazurilor de infectate cu COVID-19 în Moldova rămâne neschimbat - 149 de persoane. 

În Republica Moldova a fost instituit, pe 13 martie, Cod Roșu de pericol de răspândire a virusului COVID-19. Pe 17 martie, Parlamentul a declarat stare de urgență. O femeie care contractase coronavirusul a decedat pe 18 martie. Medicii au precizat că ea suferea de câteva boli cronice. În Republica Moldova au fost anunțate oficial două cazuri de însănătoșire după infectarea cu COVID-19.

Fluxul de știri
0