Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Polițiștii de frontieră au schimbat uniforma pe salopete de protecție - Video

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăVameșii și polițiștii de fontieră au schimbat uniformele pe costume de protecție
Vameșii și polițiștii de fontieră au schimbat uniformele pe costume de protecție - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii de frontieră au schimbat uniforma pe salopete de protecție care îi apără de COVID-19. La fel ca medicii, polițiștii de frontieră se află în prima linie în lupta pentru prevenirea coronavirusului.

CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik. COVID-19 a declanșat alerta în Republica Moldova. Medicii, polițiștii și vameși - toți se află în prima linie pentru a preveni răspândirea virusului.

Polițiștii de frontieră sunt expuși pericolului de îmbolnăvire cu coronavirus, întrucât intră în contact cu multe persoane la intrarea în țară.

Cel mai grav este atunci când unii călători nu recunosc în fața oamenilor legii că vin dintr-o zonă de carantină sau, și mai grav, sunt purtători ai acestui virus și la fel preferă să tacă. Din această cauză, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să schimbe uniformele de lucru pe salopete speciale care îi ajută să se protejeze de COVID-19.

Astfel, toată ziua poartă mănuși, măști de protecție și chiar ochelari. Persoanele care intră în țară, obligatoriu sunt supuse termometriei. Totodată, acestea scriu, pe partea verso a fișei epidemiologice, declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioadă de 14 zile în locurile determinate.

Excepție de la regimul de autoizolare fac doar conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzile garniturilor de tren, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau febră.

Fluxul de știri
0