Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată câte persoane au traversat frontiera de stat a Republicii Moldova în 24 de ore

© Photo : Ion StrungaruPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Poliția de Frontieră informează despre numărul de traversări în ultimele 24 de ore, precizând că sunt întreprinse toate măsurile recomandate de Comisia pentru Situații Excepționale.

CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, hotarele țării noastre au fost traversate de către 3 514 de persoane, dintre care 2 483 de treceri au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cei mai mulți oameni au fost înregistrați la frontiera moldo-română -1 316, la granița cu Ucraina au fost 747 de persoane, iar 420 de pasageri au fost înregistrați la aeroport, intrând în țară cu curse charter.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei pe sensu de intrare în Republica MOldova au fost:

  • Puntul de trecere a frontierei Leușeni – 677 traversări;
  • Puntul de trecere a frontierei Aeroport Chișinău – 420 traversări;
  • Puntul de trecere a frontierei Sculeni – 375 traversări;
  • Puntul de trecere a frontierei Tudora – 242 traversări;
  • Puntul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați – 182 traversări.

Oamenii legii au depistat că trei persoane au încălcat regimului zonei de frontieră, un conducător auto a încălcat regulile de exploatare a vehiculelor, iar o persoană a încercat să treacă granița cu document fals. 

Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Societate
Au vrut să se îmbogățească pe timp de pandemie - Detalii

În același timp, oamenii continua să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 169 de apeluri. Cetățenii întreabă cum se circulă la frontierele de stat, care sunt condițiile pentru traversare și riscurile la care se expun în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Poliția de Frontieră continua să aplice toate măsurile pentru a preveni răspândirea coronavirusului în Moldova. În baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din 17 martie este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini.

Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au permis de ședere în țara noastră. Li se permite intrarea și conducătorilor auto care efectuează transportarea mărfurilor, precum și echipajelor aeronavelor. Fac excepție și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova.

Tot din data de 17 martie a fost sistat traficul aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău. Este posibilă doar efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state să evacueze cetățenii săi din zonele afectate de COVID-19. Fiecare caz este examinat suplimentar de către Autoritatea Aeronautică Civilă.

Fluxul de știri
0