Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parcul Valea Morilor în cea de-a zecea zi a stării de urgență: Imagini de la fața locului

© Sputnik / Anatolii Kiriakлюди вышли на прогулку в парк во время карантина
люди вышли на прогулку в парк во время карантина  - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik Moldova prezintă imagini live din parcul Valea Morilor, în cea de-a zecea zi de la decretarea stării de urgență în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 26 mart - Sputnik. Țara noastră se află în cea de-a 10-a zi a stării de urgență, după ce pe 17 martie deputații au adoptat o hotărâre în acest sens, care va fi valabilă până în data de 15 mai.

Acum câteva zile, Comisia Situații Excepționale a dispus înăsprirea măsurilor menite să eficientizeze lupta împotriva coronavirusul de tip nou și să prevină răspândirea masivă a acestuia pe teritoriul țării. Astfel, se interzice, începând cu data de 25 martie, aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement. Iată cum arată în aceste condiții parcul Valea Morilor.

Tot din 25 martie, persoanelor de peste 63 ani le este interzisă aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu excepția deplasărilor în interese de serviciu, atunci când activitatea nu poate fi desfășurată la distanță, deplasărilor la magazin pentru asigurarea cu produse alimentare și a vizitelor la medic ce nu pot fi amânate, deplasările pentru alte motive justificate și care nu pot fi amânate, precum decesul unui membru al familiei.

În plus, se interzice prestarea serviciilor de alimentație publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere.

Totodatp, comisiile locale pentru situații excepționale trebuie să asigure revizuirea tuturor deciziilor/hotărârilor aprobate din momentul declarării în Republica Moldova a stării de urgență, cu aducerea în concordanță a acestora cu dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Fluxul de știri
0