Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Aproape 600 de oameni au revenit în Moldova prin culoare de tranzit în 24 de ore - Video

© Sputnik / Miroslav Rotariпограничная полиция
пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
În 24 de ore, autoritățile naționale au asigurat culoare de tranzit pentru 575 de moldoveni care au revenit de peste hotare. Tuturor le-a fost măsurată temperatura. Nicio persoană nu prezenta simptome de COVID-19. Toți trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Pentru 575 de cetățeni moldoveni care au revenit acasă din dimineața zilei de marți până în dimineața zilei de miercuri, autoritățile naționale au asigurat culoare de tranzit, prin înțelegere cu statele vecine. Informația a fost anunțată de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Din totalul celor 575 de cetățeni, 105 conaționali au revenit din Federația Rusă, cu tranzitarea teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere Otaci.

Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Societate
Detalii despre situația la frontieră: Unde au fost înregistrate cele mai multe traversări

Alți 250 de cetățeni ai Republicii Moldova au revenit din Polonia, prin tranzitarea teritoriului ucrainean și cu intrare în țară prin punctul de trecere comun Criva.

De asemenea, 220 de moldoveni au revenit din Franța pe calea aerului, fiindu-le asigurat un zbor charter Paris-Chișinău.

Polițiștii de frontieră i-au supus termometriei pe toți cetățenii reveniți acasă și le-au dat spre completare fișele epidemiologice individuale, inclusiv persoanelor care au depus declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioadă de 14 zile.

Niciun conațional care a sosit pe cale terestră nu a prezentat simptomatica bolii COVID-19, toți fiind lăsați să se deplaseze la domiciliu. 

Pe de altă parte, în fluxul de călători înregistrat pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost identificați doi conaționali care ar fi avut contact cu persoane infectate cu COVID-19, fapt pentru care s-a solicitat serviciul medical de urgență 112.

Polițiștii de frontieră au informat toate persoanele despre obligația respectării regimului de autoizolare și despre sancțiunile contravenționale sau penale care vor fi aplicate celor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră revine cu apelul către moldovenii aflați în străinătate și care au nevoie de asistență și informații în contextul pandemiei COVID-19 ca, înainte de a planifica călătoria, să contacteze misiunile diplomatice sau oficiul consular din statul în care se află. La fel, cetățenii pot contacta Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Fluxul de știri
0