Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Economist: Guvernul trebuie să se împrumute pentru a salva țara de această criză

© Sputnik / Miroslav RotariVeaceslav Ioniță
Veaceslav Ioniță - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova, de rând cu alte țări mai mult sau mai puțin dezvolatate, se confruntă în această perioadă cu epidemia de coronavirus.
Economist, către Guvern: Împrumutați-vă, împrumutați-vă, împrumutați-vă!

Pe lângă faptul că pandemia de coronavirus este nemilioasă cu viețile omenești, aceasta atacă dur și economia globală. Pandemia a ajuns și în Republica Moldova, iar autoritățile trebuie să caute soluții rapide și concrete pentru a față față provocărilor ce bat la ușă pentru a asigura bunăstarea populației. Economistul Veaceslav Ioniță susține că Guvernul trebuie să se împrumute, întrucât țara noastră intră într-o perioadă destul de dificilă economic. Astfel, singurul instrument de intervenție al Guvernului sunt cheltuielile publice pe care le poate face pe două domenii: salarii și investiții.

”Primele mele trei recomandări sunt: împrumutați-vă, împrumutați-vă, împrumutați-vă. Guvernul trebuie să se împrumute pentru a putea face investiții, pentru a-și onora obligațiile față de bugetari și pentru a putea oferi anumite facilități fiscale agenților economici.”, a declarat Veacesav Ioniță.

Totodată, Veaceslav Ioniță a menționat că investițiile în această perioadă de criză devin prioritare. Astfel, dacă nu era criza, atunci poate riscam să nu avem drumuri bune, însă în condiții de criză acestea teebuie să devină o prioritate a Guvernului, întrucât stimulează economia, mai spune economistul. Veaceslav Ioniță precizează că pentru a face investiții, Guvernul are nevoie de surse financiare, iar bani, Republica Molodva poate avea doar din împrumuturi.

Fluxul de știri
0