Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputat PAS, despre rezultatul obținut de Olesea Stamate la scrutinul de la Hâncești

© Sputnik / Miroslav RotariLilian Carp
Lilian Carp - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Lilian Carp a vorbit în cadrul emisiunii „Atitudini” despre rezultatul obținut de candidatul PAS, Olesea Stamate, la scrutinul de la Hâncești. Ce spune alesul poporului.
Deputat PAS, despre rezultatul obținut de Olesea Stamate la scrutinul de la Hâncești

Rezultatul obținut de candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate, la scrutinul din circumscripția 38, raionul Hâncești, este unul bun și demonstrează că PAS este formațiunea de pe dreapta care se bucură de cea mai mare încredere în rândul cetățenilor. Declarația aparține deputatului PAS Lilian Carp și a fost făcută pentru Sputnik Moldova. Alesul poporului nu exclude că în cazul în care PPDA ar fi susținut-o pe Olesea Stamate, rezultatul final ar fi fost altul.

„Doamna Stamate a luat un rezultat bun, fapt ce demonstrează că PAS deține monopolul pe dreapta. Dacă PAS și PPDA ar fi mers împreună, am fi luat un rezultat mai bun. Dar să nu uităm și de PDM, care a avut un candidat paravan, care de fapt a lucrat pentru candidatul socialiștilor”, a declarat deputatul PAS Lilian Carp.

Alesul poporului a ținut să sublinieze că acest rezultat a fost imfluențat inclusiv de prezenja joasă la urne.

„Prezența la vot a fost de doar 23%. Asta la fel a influențat acest rezultat”, a conchis alesul poporului.

Lilian Carp spune că acest scrutin nu trebuie să aibă loc, deoarece a fost pusă în pericol sănătatea și viața cetățenilor.

Amintim că pe 15 martie 2020, în circumscripția electorală uninominală nr. 38, Hâncești, au fost organizate alegeri parlamentare noi. Scrutinul a fost câștigat de candidatul socialiștilor, Ștefan Gațcan, care a obținut 5539 de voturi. Pe locul doi s-a plasat candidatul PAS, Olesea Stamate, cu 4554 de voturi, iar pe poziția trei – candidatul PDM, Ion Mereuți, pentru care și-au dat votul 1810 alegători. Candidatul independent Grigore Cobzac, care în acest scrutin a fost susținut de PPDA, a obținut doar 1792 de voturi, iar candidatul Blocului Unirea, Dorin Chirtoacă – 346 de voturi.

Fluxul de știri
0