Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Clopotele vor bate în toată România în mijlocul zilei - apel la rugăciune

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Secretariatul Sinodului Bisericii Ortodoxe Române îi îndeamnă pe toți să facă rugăciune pentru ca să scăpăm de epidemia de coronavirus și anunță că sunetul clopotelor va bate în toată România.

CHIȘINĂU, 24 mart - Sputnik. Luni, Mitropolia Moldovei a anunțat că în perioada Postului Mare, în toată Moldova vor fi trase clopotele în fiecare zi de slujbă, la ora 12:00. Totodată, Mitropolia venind cu un îndemn la rugăciune pentru a către toți preoții și credincioșii din Moldova în legătură cu epidemia de coronavirus.

Astăzi și Patriarhia Română anunță rugăciune comună la mijlocul zilei, în toată România. 

”Cancelaria Sfântului Sinod anunță rugăciune comună, însoțită de sunetul clopotelor, în toată România în mijlocul zilei de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se oficiază slujbe în bisericile din parohii şi mănăstiri”, informează Basilica.ro.

Potrivid deciziei Sinodului, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12:00, în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri.

Totodată, creștinii, la casele lor, sunt îndemnați să să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei.

Rugăciune specială pentru încetarea noii epidemii

Вид на Москву со Спасской Башни - Sputnik Moldova
Distruge virusul gripei și celulele canceroase: Descoperirea savanților suedezi și ruși
Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ești bogat în milă și, cu purtarea Ta de grijă cea înțeleaptă, ocârmuiești viața noastră, ascultă rugăciunea noastră, primește pocăința noastră pentru păcate, oprește noua boală molipsitoare (noua epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David. Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală. Binecuvintează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. Îndepărtează toată boala și suferinţa din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea ca daruri ale Tale. Dăruiește-ne, Dumnezeule, pacea Ta şi umple inimile noastre de credință neclintită în ocrotirea Ta, de nădejde în ajutorul Tău și de dragoste față de Tine și de aproapele. Că al Tău este a ne milui și a ne mântui pe noi, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.

Amin.

Fluxul de știri
0