Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Care este starea de sănătate a persoanelor infectate cu COVID-19 - detalii

© SputnikSpitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a oferit noi informații despre starea de sănătate a persoanelor infectate cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 24 mart - Sputnik. Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale a venit cu date noi în ceea ce privește starea de sănătate a persoanelor infectate cu COVID-19. Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, starea a două persoane care sunt internate la Spitalul Clinic Republican este gravă. 

”Avem 8 copii care sunt la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii. La momentul actual starea acestora este de gravitate medie. În cazul adulților avem zece persoane a căror stare de sănătate este gravă, dar stabilă. Avem persoane a căror gravitate a stării de sănătate este medie, 7 persoane a căror stare de sănătate este satisfăcătoare. La Spitalul Clinic Republican, la momentul actual sunt trei persoane care sunt spitalizate. O persoană este de gravitate medie-ușoară și în cazul a două persoane evoluția stării de sănătate este gravă”, a precizat ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a rămas neschimbat. Este vorba de 109 cazuri. Sunt 64 de femei și 45 de bărbați infectați cu coronavirus. Cazuri de import sunt 43.

Усиление санитарного контроля в аэропорту Внуково в связи с коронавирусом - Sputnik Moldova
Informații noi în cazul epidemii de COVID-19: În câte raioane s-a răspândit virusul

Este vorba de Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Ucraina, Federația Rusă, România, Cehia. Până ieri au fost investigate 907 persoane care au prezentat simptome de infectare cu coronavirus. 

Guvernul a autorizat ieri măsuri drastice care intră în vigoare de mâine (25 martie). Va fi interzisă aflarea vârstnicilor de peste 63 în afara domiciliului, decât în situații de stringentă necesitate.

La fel, se interzice, începând cu data de 25 martie 2020, aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement. O altă interdicție se referă la prestarea serviciilor de alimentație publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere.

Fluxul de știri
0