Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce va face Primăria Capitalei în contextul înăspririi măsurilor de luptă cu COVID-19

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Chișinău susține decizia aprobată de Comisia pentru Situații Excepționale privind restricționarea accesului persoanelor în locurile publice. Despre aceasta a scris primarul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

CHIȘINĂU, 24 mart - Sputnik. Edilul-șef al Capitalei, Ion Ceban, a subliniat că toate măsurile anunțate după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale vor fi susținute de Primăria Chișinău.

”Țin să precizez, cu toate terenurile de joacă din parcuri și curțile blocurilor sunt zilnic dezinfectate, acestea au fost sigilate și a fost interzis accesul copiilor, din motive de precauție”, a anunțat primarul.

Пенсионер - Sputnik Moldova
Societate
Vârstnicii vor fi obligați să stea acasă: Cum își vor primi pensiile
Totodată, în contextul în care persoanele în etate nu vor avea dreptul să părăsească domiciliul fără o necesitate stringentă, Ceban spune că în ajutor vor veni lucrătorii sociali și asistenții sociali, împreună cu cei aproape 300 de voluntari care au acceptat să ajute municipalitatea în această situație de criză.

Vom avea o ședință cu toți pretorii și șefii de direcții, dar și cu primarii din suburbii și vom discuta acțiunile care vor fi implementate începând cu 25 martie, a mai menționat primarul Capitalei.

Precizăm că premierul Ion Chicu a anunțat aseară, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, că accesul în locurile publice va fi interzis, iar persoanele în etate nu vor putea ieși, nejustificat, din casă.

Fluxul de știri
0