Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pandemia ”accelerează”: Avertismentul Organizației Mondiale a Sănătății

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaГенеральный директор Всемирной организации здравоохранения (ВОЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус.
Генеральный директор Всемирной организации здравоохранения (ВОЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ritmul în care crește numărul cazurilor înregistrate de coronavirus este îngrijorător, în contextul în care avem deja peste 370 de mi de persoane contaminate.

CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. Pandemia se accelerează, a avertizat directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă, iar acum este important ce vom întreprinde pentru a schimba traiectoria, a menționat el.

Parlamentul European - Sputnik Moldova
Sesiune extraordinară a Parlamentului European dedicată crizei coronavirusului

A fost nevoie de 67 de zile de la raportarea primului caz pentru a se ajunge la 100.000 de cazuri, de 11 zile pentru a ajunge următoarele 100.000 de cazuri și doar de patru zile pentru înregistrarea altor 100.000 de cazuri”, a subliniat Ghebreyesus.

Totuși, în ciuda acestor statistici, directorul OMS afirmă că încă este posibil „schimbarea traiectoriei”.

Însă pentru a câștiga, trebuie să atacăm virusul. Contează ce vom face în continuare, a mai spus oficialul, care a cerut tuturor țărilor să adopte testări riguroase şi să pună la punct strategii de urmărire a contactelor. El a menționat că doar măsurile de a ține oamenii în casă și de distanțare fizică au efect pentru încetinirea răspândirii virusului, însă nu sunt suficiente pentru a câștiga lupta cu COVID-19.

Pentru a câștiga, virusul trebuie atacat cu tactici agresive, precise, trebuie testat fiecare caz suspect, iar fiecare persoană confirmată trebuie izolată și tratată, dar și carantinizat fiecare contact apropiat, a mai specificat Ghebreyesus.

Fluxul de știri
0