Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul asistentei medicale contaminate cu COVID-19: Ajutați medicii să vă ajute

© AP Photo / Andrew MedichiniPersonalul Crucii Roșii se pregătește pentru transportul unui pacient cu Coronavirus în timpul unei simulări, Roma
Personalul Crucii Roșii se pregătește pentru transportul unui pacient cu Coronavirus în timpul unei simulări, Roma - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a făcut un apel către oameni să nu ascundă informațiile ce țin de interacțiunea cu persoane testate pozitiv la COVID-19.

CHIȘINĂU, 24 mart - Sputnik. Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a avut o discuție telefonică cu asistenta medicală care a fost contaminată cu COVID-19 de către o pacientă. Oficialul a făcut un apel către oameni să nu ascundă informațiile ce țin de interacțiunea acestora cu persoane testate pozitiv la coronavirus, așa cum a făcut una dintre pacientele Spitalului Clinic Municipal de copii numărul 1. 

”Vin cu un mesaj din partea ei. Ajutați medicii să vă ajute. Livrați date veridice atunci când intrați în contact cu lucrătorii medicali. Nu ascundeți informația. Nu denaturați informația. Pentru că acestea pot declanșa niște efecte negative. Atât pentru sănătatea dumneavoastră, dar și pentru a lucrătorilor medicali. Care vin în ajutorul dumneavoastră”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

Медицинский работник показывает упакованный мазок из носоглотки для тестирования - Sputnik Moldova
Coronavirusul îi lovește nemilos pe medici din cauza iresponsabilității pacienților
Amintim că Spitalul Clinic Municipal Chișinău de Copii numărul 1 a intrat în carantină. Decizia a fost luată după ce o pacientă, internată cu copilul său în secția de reanimare a spitalului, nu a anunțat medicii că soțul său a fost diagnosticat cu coronavirus.

În total, 29 de lucrători medicali se află în izolare la domiciliu, activitatea unei secții întregi din cadrul instituției este blocată. La această situație s-a ajuns pentru că o asistentă medicală care a interacționat cu femeia a fost depistată pozitiv pentru COVID-19. Starea acesteia este de gravitate medie. 

Fluxul de știri
0