Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Iohannis anunță înăsprirea condițiilor de izolare

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Klaus Iohannis a făcut declarații de presă la Cotroceni după ședința la care au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și ministrul Sănătății, Victor Costache, fiind evaluate măsurile dispuse de autorități în criza de coronavirus.

BUCUREȘTI, 24 mart - Sputnik, Marius Holdean. Iohannis a declarat astăzi la Cotroceni că, în cursul întâlnirii cu premierul și cu miniștrii de Interne și al Sănătății, a evaluat situația care devine din ce în ce mai complexă.

”Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate. Am convenit că e nevoie de măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea infecției. Se vor introduce noi restricții de circulație, ce a fost până acum o recomandare devine o obligație, după principiul stăm acasă. Oamenii pot ieși să meargă la serviciu, pentru cumpărături de alimente”, a anunțat Iohannis înăsprirea condițiilor de izolare.

Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Societate
Decis: Din această seară se interzice intrarea cetățenilor străini în România
De asemenea, Iohannis a anunțat introducerea măsurilor de supraveghere electronică pentru persoanele în izolare și folosirea armatei pentru a impune respectarea acestor măsuri, Armata urmând să pună la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică, jandarmerie și poliție.

Pentru a proteja persoanele peste 65 de ani, se introduc restricții speciale, a mai anunțat Iohannis, ceea ce înseamnă că vor trebui să stea practic tot timpul acasă.

Aceste restricții vor fi prelucrate azi într-o ordonanță militară care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile și intră în vigoare de mâine, a mai spus Iohannis.

Fluxul de știri
0