Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Răsturnare de situație pe piața valutară: Cursul BNM pentru 24 martie

© Sputnik / Владимир Сергеев / Accesați arhiva multimediaBani, dolar, portmoneu
Bani, dolar, portmoneu - Sputnik Moldova
Abonare
Moneda națională are o ușoară tendință de apreciere. Dacă ieri valutele de referință aveau un trend ascendent în raport cu leul moldovenesc, astăzi cotațiile coboară – lucru marcat printr-o coloană de săgeți roșii.

CHIȘINĂU, 24 mart – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru marți, 24 martie, un dolar american echivalează cu 17,97 lei, un euro – cu 19,20 lei, o hrivnă ucraineană – cu 64 de bani, un leu românesc – cu 3,96 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 22 de bani.

© Photo : BNMRatele oficiale de schimb la data: 24.03.2020
Răsturnare de situație pe piața valutară: Cursul BNM pentru 24 martie  - Sputnik Moldova
Ratele oficiale de schimb la data: 24.03.2020

Euro s-a ieftinit cu 5 bani în raport cu ziua anterioară, la cursul oficial.

Dolarul american își menține cotația de luni, cu o ușoară tendință de depreciere. Cu un ban a scăzut prețul leului românesc, hrivnei ucrainene și rublei rusești.

Fluctuațiile actuale de pe piața valutară internă sunt determinate de cotațiile euro - dolar pe plan mondial. Din 10 martie, moneda europeană a înregistrat o scădere de la 1.14 până la doar 1.07 față de dolarul SUA.

Fluxul de știri
0