Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unii șoferi ai microbuzelor de linie din Chișinău au refuzat să iasă la muncă: Iată de ce

© Sputnik / Miroslav RotariОбщественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți șoferi ai microbuzelor de linie din Chișinău nu au ieșit astăzi la muncă, deși ar fi trebui să o facă în orele indicate de Primăria Chișinău.

CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Mai mulți conducători auto din Chișinău au refuzat astăzi să iasă cu microbuzele pe linie, întrucât nu vor să fie expuși riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus. 

”Având în vedere că șoferii de microbuze au câte aproximativ 60 de ani, mulți șoferi au refuzat să iasă pe linie. O altă problemă este dificitul mijloacelor de protecție - măști, mănuși. Au ieșit la serviciu puțin, dar, în măsura posibilităților, au asigurat cartierele și localitățile cu transport public”, a declarat șeful-adjunct al Direcției Transport a Primăriei Chișinău, Oleg Caraman.

El a mai precizat că Regia Transport Electric Chișinău și Parcul Urban de Autobuze au fost obligate prin ordinul Direcției Transport și căi de comunicație să ia măsuri de monitorizare a stării de sănătate a angajaților.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Societate
Noi informații despre răspândirea coronavirusului în Moldova: Care este starea pacienților

Astfel, toți taxatorii și șoferii sunt examinați la începutul zilei de muncă - le este efectuată termometria, iar dacă prezintă simptome sunt trimiși la medic.

”Se efectuează salubrizarea și dezinfectarea după fiecare cursă. Unitățile de transport sunt asigurate cu recipiente încărcate cu dezinfectant”, a precizat șeful-adjunct al Direcției transport. 

Pe linie ies la orele de vârf 321 de troleibuze și 104 autobuze. Precizăm că începând de astăzi transportul public din Chișinău circulă doar seara și dimineața. Autobuzele și troleibuzele ies pe linie de la ora 05:30 până la 10:00 și între orele 16:00-20:00.

Oleg Caraman a mai declarat că direcția pe care o conduce va pune la dispoziția fiecărei instituții medicale câte două unități de transport, pentru ca personalul medical să poată veni la muncă și apoi reveni acasă.

Fluxul de știri
0