Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste 1,3 milioane de lei au fost donați pentru combaterea COVID-19: Cum vor fi folosiți

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Numeroase persoane fizice și juridice au donat bani pentru gestionarea crizei generate de răspândirea coronavirusului.

CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Pe contul deschis de Primăria Chișinău pentru donații în vederea combaterii coronavirusului s-au acumulat 1.339.000 de lei până vineri seară. Anunțul a fost făcut de edilul-șef al Capitalei Ion Ceban, după ședința de astăzi a serviciilor municipale care s-a desfășurat în regim online. 

Primarul a explicat unde au fost direcționați banii donați de persoanele fizice și juridice. 

  • 200 de mii de lei au fost direcționați către Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii
  • 200 de mii de lei au fost direcționați către Maternitatea nr.2 din Chișinău
  • 250 de mii pentru au fost debursați asociațiilor medicale teritoriale
  • Câte 20 de mii a primit fiecare pretură a municipiului Chișinău pentru combaterea COVID-19.

Primarul Capitalei a declarat că fondul este gestionat de către un grup special.

”Este un grup condus de viceprimarul Capitalei Angela Cutașevici. Din el fac parte și consilieri municipali și reprezentanți ai executivului Primăriei. Banii oferiți sunt pentru necesitățile de primă urgență - pentru procurarea medicamentelor și a produselor de protecție necesare. Am avut 30 de mii de măști repartizate, dintre care 10 mii doar la Spitalul de Boli Contagioase. Banii sunt direcționați direct către instituții”, a precizat Ion Ceban. 

Dimineață, șefa Direcției municipale Sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat că fiecărui angajat din sistemul medical al municipiului Chișinău îi este efectuată zilnic termometria.

Funcționara a mai precizat că Maternitatea nr.2 este pregătită pentru a primi cazuri suspecte sau confirmate de COVID-19, având în vedere că virusul a fost confirmat deja la o femeie gravidă. 

În prezent, în municipiul Chișinău sunt 37 de cazuri confirmate de contaminare cu coronavirus, iar 1730 de persoane se află în carantină și sunt monitorizate de către medicii de familie. 

Fluxul de știri
0