Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în aprilie: Cât va mai ține ”iarna”

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Administraţia română de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, aceasta fiind valabilă în mare parte și pentru țara noastră. Ce ne aşteaptă în ultima săptămână din martie şi în luna aprilie.

BUCUREŞTI, 23 mart – Sputnik, Doina Crainic. Prognoza meteo publicată de meteorologii români este valabilă pentru intervalul 23.03.2020 – 20.04.2020. În prima săptămână, meteorologii au anunţat revenirea unui episod de iarnă, cu temperaturi mult mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă şi cu ninsori şi lapoviţă în cea mai mare parte a ţării.

Cum va fi vremea în fiecare săptămână:

Săptămâna 23.03.2020 – 30.03.2020

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normalul perioadei, posibil deficitare, local, în nordul extrem.

Săptămâna 30.03.2020 – 06.04.2020

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 06.04.2020 – 13.04.2020

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate în regiunile estice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice și apropiate de cele normale în rest. Excepție va face nordul extrem al țării, unde acestea vor fi local excedentare.

Săptămâna 13.04.2020 – 20.04.2020

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toată țara.

Acum în România sunt în vigore coduri galben și portocaliu ce vizează ninsori abundente cantitativ și viscol, ce determină scăderea semnificativă a vizibilității.

Noaptea a nins deja în unele regiuni, iar șoferii sunt îndemnați să nu iasă la drum cu mașinile neechipate coresounzător

Fluxul de știri
0