Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vor fi sau nu amendați cei care se plimbă prin parcuri pe timp de pandemie

© Sputnik / Anatolii Kiriakлюди вышли на прогулку в парк во время карантина
люди вышли на прогулку в парк во время карантина  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele țării, Igor Dodon, a precizat dacă vor fi sau nu amendate persoanele care se plimbă prin parc pe timp de pandemie.

CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Deocamdată în Moldova nu au fost stabilite amenzi pentru plimbările în parcurile din Capitală, în condițiile decretării stării de urgență. Autorităţile îndeamnă în continuare oamenii să stea în acasă.

Аптека - Sputnik Moldova
Societate
Ce produse caută oamenii în farmaciile din Chișinău - cum se vând măștile medicinale
Președintele a venit cu precizări referitor la sancționarea celor care se plimbă prin parcuri, în contextul restricțiilor impuse. 

”Nu sunt amenzi pentru astfel de situaţii. Restricționările la această etapă sunt cele care au fost anunțate. Următoarele restricţii, cum ar fi interzicerea ieşirii din casă, încă nu au fost aplicate. Sper să nu ajungem până acolo, a declarat președintele Igor Dodon.

Chiar dacă virusul COVID-19 se răspândește cu repeziciune în țara noastă, unii oamenii se pare că nu înțeleg la ce riscuri se supun atunci când ies din casă fără un motiv întemeiat. În acest weekend, parcurile din Capitală au fost pline de oameni care au ieșit din casă pentru a se recrea. Mulți dintre aceștia nu purtau măști, mănuși și nici nu respectau distanța socială de un metru, impusă de autorități. 

Fluxul de știri
0