Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru absolvenți: Anunțul făcut de Ministerul Educației

© AFP 2024 / ROB ENGELAARПустая классная комната в начальной школе
Пустая классная комната в начальной школе - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației anunță orarul difuzării tutorialelor care îi vor ajuta pe elevi în perioada examenelor de absolvire în 2020.

CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Elevii calselor a IX-a și a XII-a vor avea posibilitate să se pregătească pentru susținerea examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2020. Ministerul Educației anunță că au fost elaborate lecții video care le vor veni în ajutor.

”Tutorialele pot fi găsite pe site-urile oficiale ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, accesând butonul Pregătire pentru examenele naționale.

Conținuturile educaționale vor fi disponibile și pe paginile de Facebook ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, anunță Ministerul printr-un comunicat.

Alexei Komov - Sputnik Moldova
Toți părinții trebuie să știe asta: Reprezentantul CMF la ONU, despre educația în familie

Acțiunea se desfășoară în contextul suspendării procesului educațional în instituțiile de învățământ, conținuturile educaționale menționate fiind o resursă utilă atât pentru elevii claselor a IX-a și a XII-a, cât și pentru cadrele didactice antrenate în pregătirea elevilor.

Totodată, materialele video elaborate vor fi difuzate, de luni până vineri, de către postul public de televiziune Moldova 1, cu reluare în zilele de sâmbătă și duminică pe canalul TV Moldova 2.

Fluxul de știri
0