Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Emisiunea „Atitudini” cu Maria Dimineț

Abonare
În contextul în care numărul infectaților, dar și a celor suspectați că ar fi purtători de COVID-19, crește de la o zi la alta, ne întrebăm cât va mai rezista sistemul medical din Moldova?

94 de persoane din Republica Moldova sunt diagnosticate cu COVID-19, iar alți 102 cetățeni sunt în așteptarea rezultatelor de laborator, fiind suspectați că ar fi infectați. Între timp, alte 23 938 de persoane sunt monitorizate la domiciliu de medicii de familie, după ce s-au întors de peste hotare sau au fost în contact cu cei infectați. Cert este că nu toți cei care ar putea fi potențiali purtători de infecție respectă restricțiile impuse de autorități, unii manifestă un comportament violent în raport cu lucrătorii medicali, iar alții profită de pandemie pentru a se îmbogăți peste noapte. În contextul în care numărul infectaților, dar și a celor suspectați că ar fi purtători COVID-19, crește de la o zi la alta, ne întrebăm dacă mai sunt locuri în spitale? De câte teste pentru depistarea infecției mai dispune Moldova, dar și cât timp vor mai rezista medicii din țara noastră regimului ustovitor? Răspuns la aceste întrebări aflăm de la responsabilii în domeniu, în ediția din 23 martie a emisiunii „ATITUDINI”

Fluxul de știri
0