Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dumbrăveanu: ”Haideți să fim responsabili - de asta depinde viața şi viitorul Moldovei”

© Sputnik / Miroslav RotariViorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
Viorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - Sputnik Moldova
Abonare
De când a fost confirmat primul caz de coronavirus în Republica Moldova, autoritățile au făcut de nenumărate ori apel la responsabilitate către cetățeni, dar se pare că mulți moldoveni încă nu conștientizează pericolul COVID-19.

CHIȘINĂU, 23 mart - Spitnik. Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că mulţi moldoveni continuă să fie iresponsabili în raport cu viața lor şi a celor din jur și oferă informații false medicilor. Astfel, sunt expuși riscului de îmbolnăvire cu COVID-19 atât ei, cât şi angajații din sistemul medical.

În aceste condiții, Viorica Dumbrăveanu făcut din nou apel către cetățeni să respecte recomandările autorităților, astfel încât medicii să fie protejați şi să poată avea grijă de sănătatea persoanelor care într-adevăr au nevoie de ajutor.

„Să nu ascundem informațiile importante de medici, să livrăm date veridice despre contactele cu oamenii, să evităm contactul fizic cu medicii şi să-i sunăm doar în caz de necesitate. Avem şi apelul 112 şi puteţi să apelați dacă aveţi simptome de îmbolnăvire. Cel mai bine în această perioadă e să vă autoizolați la domiciliu”, a declarat ministrul Sănătății

În același timp, Viorica Dumbrăveanu a apreciat gestul celor care au aplaudat munca şi efortul angajaților din sistemul medical, în cadrul flashmobului de ieri seară.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Societate
Noi informații despre răspândirea coronavirusului în Moldova: Care este starea pacienților

Ministrul a reiterat că este suficient echipament pentru a asigura protecție medicilor, asistenților medicali, infirmierilor şi șoferilor de pe ambulanțe. Mai mult, Dumbrăveanu a anunțat că sunt luate mai multe măsuri pentru a garanta protecție individuală angajaților din sistemul medical.

„Pe lângă acele prânzuri, pauze care sunt asigurate pentru lucrătorii medicali, mai oferim şi cazare în municipiul Chişinău celor care nu vor să meargă la distanțe mari până acasă şi punem la dispoziție transport pentru lucrătorii medicali atunci când întâmpină dificultăți sau când stau la serviciu peste program şi se dedică pacienților. Şi vom continua să ne solidarizăm şi să asigurăm toate măsurile care sunt necesare,” a mai spus ministrul Sănătății.

Ieri, mii de locuitori ai Capitalei au ieșit la ora 18:00 la ferestre și pe balcoane pentru a participa la un flashmob în susținerea medicilor și asistentelor care stau în prima linie de luptă împotriva coronavirusului. Urmând exemplul altor țări, oamenii i-au aplaudat pe angajații sistemului medical timp de câteva minute.

Fluxul de știri
0