Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Apel emoționant: Mai mulți interpreți moldoveni ne îndeamnă să stăm acasă

© Sputnik / OsmatescoMihai Ciobanu
Mihai Ciobanu - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți artiști îi îndeamnă pe moldoveni să stea acasă în perioada de carantină şi să respecte recomandările medicilor. Mihai Ciobanu, Vali Boghean, Aliona Triboi şi Aura au venit cu mesaje motivaţionale.

CHIȘINĂU, 23 mart - Sputnik. Artistul Mihai Ciobanu a apărut într-un spot alături de medicul infecționist Irina Rusu. Interpretul de muzică populară a venit cu un apel către persoanele de vârsta a treia.
„Infecția care bântuie azi în Moldova nu cunoaște granițe şi cei mai sensibili sunt vârstnicii. Suntem trecuți prin viață şi înțelepți. Vă invit pe toți semenii mei dragi să stați acasă, aveți grijă de voi. Nu uitați noi trebuie să creștem nepoții şi strănepoții,” a menționat Mihai Ciobanu.

Şi interpretul Vali Boghean s-a alăturat campaniei de sensibilizare a cetățenilor cu privire la minimalizarea răspândirii virusului COVID-19.

Interpreta Aliona Triboi a îndemnat moldovenii să stea acasă într-un mod mai deosebit. Artista a compus niște versuri motivaționale şi le-a cântat pe celebra melodie a cântecului „Mi-am pus busuioc în păr” de Maria Tănase.

„Mi-am pus batista pe cap, măi!
Să pot lucra, la casa mea
Sunt conștiincioasă şi stau acasă
Ca nicio boală din lume să nu mă găsească
Of, nu-i a glumă, omule, nu
Fii înțelept, stai acasă şi tu!”
Aliona Triboi apare în filmuleț purtând batic pe cap şi mănuși şi îndeamnă oamenii, prin cântec, să se ocupe de treburile casnice cât timp este starea de urgență.

Şi interpreta Aura a postat pe contul său de Facebook un filmuleţ în care cântă „Vivo per lei” alături de fiicele sale Lory şi Bety, în semn de solidaritate cu poporul italian.

În video, artista şi fiicele sale s-au îmbrăcat în culorile drapelului Italiei. Aura a venit şi cu un mesaj.

„Vreau să cred că pe noi nu ne va paşte acest pericol atât de mare. Vom fi disciplinați, vom fi conștiincioși, vom sta acasă şi ne vom căuta tot felul de treburi şi activități. Noi, de exemplu, facem puzzle, facem diferite jocuri, cântăm la pian. Îndemnul nostru ar fi să staţi acasă, să aveţi grijă de voi aşa cum noi, nu ne plictisim. Bunica noastră este în rol de cameraman. Noi avem grijă de ea şi voi aveţi grijă de cei dragi”, a declarat interpreta Aura. 

Precizăm că îndemnul ”Stai acasă” a devenit viral pe rețelele de socializare în contextul răspândirii pandemiei COVID-19.

Fluxul de știri
0