Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Și mai strict: Ce vor trebui să facă cetățenii care intră în Republica Moldova

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca
Punctul comun de trecere a frontierei de stat Palanca - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră anunță noi măsuri restrictive pentru cetățenii care intenționează să intre în țară, în legătură cu răspândirea COVID-19. Iată despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Reprezentanții Poliției de Frontieră anunță că pun în aplicatre dispoziția din 20 martie a Comisiei pentru Situații Excepționale.

Astfel, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu, fișa epidemiologică și, suplementar, vor scrie pe partea verso a acesteia o declarație pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioada de 14 zile în locurile determinate.

În declarație se menționează că subsemnatul a fost informat despre răspunderea contravențională sau penală pentru nerespectarea regimului de autoizolare.

Coronavirus - Sputnik Moldova
De ce noul coronavirus s-a răspândit atât de rapid în Italia

După ce vor traversa frontiera, toate persoanele vor fi supuse controlului amănunțit în perioada în care trebuie să respecte regimul de autoizolare, pentru a verifica dacă se respectă restricțiile impuse la trecerea frontierei de stat. Dacă se va demonsta că nu respectă acest regim, pe numele persoanelor vizate vor fi deschise procese contravenționale.

Poliția de Frontieră reamintește că în baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, începând cu data de 17 martie 2020 este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini.

Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au premis de ședere în țara noastră.

Li se permite intrarea și conducătorilor auto care efectuează transportarea mărfurilor, precum și echipajelor aeronavelor. Fac excepție și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0