Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Urgia vine peste Moldova: Iată ce prognozează meteorologii pentru ziua de astăzi

© Photo : Primăria Larga, Briceni 000
000 - Sputnik Moldova
Abonare
După ce ne-am bucurat de vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, o masă de aer arctic se abate peste Moldova în plină primăvară.

CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Astăzi, temperaturile vor coborî brusc, chiar și cu mai bine de 10 grade comparativ cu ziua de sâmbătă. Temperaturile nu vor urca duminică peste valorile de +5..+7 grade Celsius. Ploaia va trece treptat în ninsoare, iar temperaturile nocturne vor coborî până la -3..-5 grade.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo pentru următoarele 7 zile
Urgia vine peste Moldova: Iată ce prognozează meteorologii pentru ziua de astăzi - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile

În zilele următoare minimele vor coborî și mai mult, până la valori de -5...-7 grade Celsius. Vremea se va îndrepta abia pe la mijlocul săptămânii viitoare.

Schimbarea caracterului vremii este legată de deplasarea unei mase de aer rece de origine arctică pe 22-25 martie, explică meteorologii. În această perioadă, pe teritoriul țării va fi în vigoare avertizarea cod galben de condiții meteo complicate. Sunt prognozate precipitații sub formă de ploaie și lapoviță, pe drumuri se va forma ghețuș.

În zilele de 23-24 martie se prevăd intensificări ale vântului nord-estiс în rafale de până la 15-18 m/s.

Vremea ce va îndrepta abia către mijlocul săptămânii viitoare.

Fluxul de știri
0