Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Două femei din Varnița, diagnosticate cu COVID-19: Ce spun autoritățile

© AP Photo / Jens MeyerАнализы крови
Анализы крови  - Sputnik Moldova
Abonare
Ambele femei au revenit în data de 13 martie din Ucraina, unde s-au aflat timp d patru zile la o mănăstire.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Două locuitoare din Varnița au fost confirmate cu diagnosticul COVID-19. Analizele prelevate de la femeile care, având febră și tuse puternică, au fost aduse cu ambulanța la Chișinău, au fost pozitive la noul coronavirus, au comunicat sâmbătă autoritățile din regiunea transnistreană.

Ambele femei au revenit pe data de 13 martie din Ucraina, unde s-au aflat timp d patru zile la o mănăstire. În timpul pelerinajului, acestea s-au deplasat cu o mașină împreună cu alte două pasagere, dintre care una a fost confirmată vineri cu infecție de coronavirus.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
O localitate din raionul Orhei intră în carantină

În partea stângă a Nistrului sunt întreprinse măsuri urgente de carantină. Potrivit departamentului de Interne al Transnistriei, circulația prin punctul de control ”Bender-Varnița” a fost sistată în totalitate.

Coronavirus, adus în Moldova din Ucraina

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat în cadrul briefingului de sâmbătă că șase persoane au fost confirmate cu COVID-19 după ce au fost într-o excursie în Ucraina.

”În plină alertă de coronavirus, două autocare cu 35 de persoane s-au deplasat în Ucraina într-o excursie, pentru a vizita un lăcaș de cult. La șase dintre acestea s-a confirmat prezența COVID-19 în organism”, a precizat ministrul. 

Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России - Sputnik Moldova
Societate
Numărul copiilor bolnavi de coronavirus a ajuns la 8: Declarația ministrului Sănătății
Și mai grav este că unele persoane care au intrat în contact cu participanții la excursie nu au informat autoritățile despre acest lucru. Așa a procedat de exemplu o femeie internată împreună cu copilul său în secția de reanimare a unui spital. Medicii au aflat despre asta după ce au studiat anchetele epidemiologice ale persoanelor care au fost în Ucraina.

Situația în Moldova

Din cauza răspândirii noului coronavirus, în Republica Moldova a fost instituită stare de urgență și este în vigoare ”codul roșu”. În țară au fost înregistrate până în prezent 80 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, o pacientă în vârstă de 61 de ani a murit. Totodată, o pacientă a fost declarată tratată, testele repetate  la coronavirus fiind negative. În câteva localități din țară a fost impusă carantină.

Autoritățile îndeamnă cetățenii să stea acasă. Pe rețelele de socializare a fost lansat flashmob-ul #StaiAcasa, la care au aderat medici, salvatori, polițiști și numeroși cetățeni.

Fluxul de știri
0