Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Bolile care cresc riscul de deces din cauza Covid-19 - medici italieni

© AFP 2024 / JURE MAKOVECCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Pacienții cu afecțiuni cardiovasculare și diabet prezintă un risc mai mare de a muri din cauza infecției cu coronavirus, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii italieni.

CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Oficiul Societății italiene de boli infecțioase și tropicale (SIMIT) din regiunea Lombardiei a constatat un risc ridicat de deces cauzat de coronavirus la persoanele cu boli cardiovasculare și diabet, transmite Sputniknews.com.

Coronavirus - Sputnik Moldova
De ce noul coronavirus s-a răspândit atât de rapid în Italia

Potrivit evaluărilor, în rândul pacienților cu afecțiuni cardiovasculare, riscul de rezultat fatal este cu 10,5% mai mare, în timp ce la diabetici este cu 7,3% mai mare decât media.

În același timp, grupul de risc include persoane care suferă de boli respiratorii cronice (+ 6,3%), hipertensiune arterială (+ 6%) și cancer (+ 5,6%), notează cercetătorii italieni.

Peste 4.000 de morți în Italia

Italia este țara care a plătit cel mai mare preț pandemiei de coronavirusu, care a apărut inițial în provincia chineză Hubei. Conform celor mai recente date de la Universitatea John Hopkins, peste 47.000 de italieni au contractat Covid-19 și peste 4.000 dintre ei au murit.

La nivel mondial au fost raportate peste 230.000 de cazuri de infectare și 10.000 de decese cauzate de coronavirus.

Fluxul de știri
0