Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă la frontiera Republicii Moldova - măsuri stricte pentru combaterea COVID-19

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră a Republicii Moldova oferă informații despre persoanele care au intrat și ieșit din Republica Moldova timp de 24 de ore și despre noile măsuri adoptate pentru a combate răspândirea coronavirusului de tip nou.

CHIȘINĂU, 21 mart - Sputnik. Ieri, prin punctele de trecere a frontierei de stat eu trecut 4014 persoane.

”Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 2562 traversări, dintre care 1764 de treceri la frontiera moldo-română, 794 de treceri la frontiera cu Ucraina și patru treceri a frontierei aeriene”, anunță Poliția de Frontieră.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (pe sensul de intrare în țară) au fost:

  • Leușeni – 813 de traversări
  • Sculeni – 447 de traversări
  • Giurgiulești-Galați – 443 de traversări 
  • Palanca – 176 de traversări 
  • Tudora – 165 de traversări persoane.

Poliția de Frontieră anunță că, împreună cu Serviciul Vamal, adoptă mai multe măsuri pentru a diminua riscul de răspândire a infecției COVID-19 la punctele de trecere a graniței. În plus, sunt luate măsuri pentru a proteja polițiștii de frontieră și angajații din Serviciul Vamal.

  • sunt și mai strict monitorizate persoanele revenite din zone în care au izbucnit focare de coronavirus.
  • cele care prezintă simptome sunt imediat izolate, fiind solicitată intervenția serviciilor de urgență și transportarea către instituțiile medicale strategice.
  • Pe sensul de intrare în țară, călătorii sunt obligatoriu supuși termometriei, se asigură ca aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul răspândirii coronavirusului.

În ultimele 24 de ore, în toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 4014 persoane, adică toate cele care au traversat frontiera.

Повышенные меры безопасности: как в Международном аэропорту Кишинева проверяют пассажиров - Sputnik Moldova
Societate
La Aeroportul Chișinău a început vânzarea biletelor pentru cursele speciale spre Moscova
În plus, au fost completate 2562 de fișe epidemiologice individuale de către cetățenii care au intrat în Republica Moldova. 

Dimineață, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a îndemnat cetățenii să completeze corect fișele epidemiologice.

Poliția de Frontieră reamintește că în baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, începând cu data de 17 martie 2020 este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini.

Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au premis de ședere în țara noastră.

Li se permite intrarea și conducătorilor auto care efectuează transportarea mărfurilor, precum și echipajelor aeronavelor. Fac excepție și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova.

Intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetățeni străini se va autoriza urmare a coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, anunță Poliția de Frontieră. ”Îndemnăm participanții la traficul transfrontalier să amâne călătoriile și să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19.”

Tot din data de 17 martie a fost sistat traficul aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău. Este posibilă doar efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state să evacueze cetățenii săi din zonele afectate de COVID-19. Fiecare caz este examinat suplimentar de către Autoritatea Aeronautică Civilă.

Fluxul de știri
0