Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon l-a felicitat pe Serghei Lavrov cu ocazia jubileului

© POOL / Accesați arhiva multimediaВизит главы МИД РФ С. Лаврова в Щвейцарию
Визит главы МИД РФ С. Лаврова в Щвейцарию  - Sputnik Moldova
Abonare
Serghei Lavrov este cel mai longeviv ministru de Externe din istoria contemporană a Rusiei şi este printre cei care s-au aflat cea mai îndelungată perioadă în componența Guvernului Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, l-a felicitat pe ministrului afacerilor externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, cu ocazia jubileului de 70 de ani.

”Această dată semnificativă este un bun prilej de a aprecia înalt cei circa 16 ani de activitate a domnului Lavrov în funcția de conducător al ministerului rus de externe”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Seful statului a menționat contribuția esențială a lui Serghei Lavrov la dezvoltarea parteneriatului strategic moldo-rus întru binele popoarelor țărilor noastre.

Date biografice

 Zaharova, ofițerul de presă al MAE rus, răspunde la întrebările jurnaliștilor din Moldova - Sputnik Moldova
Video
Zaharova, ofițerul de presă al MAE rus, răspunde la întrebările jurnaliștilor din Moldova

Serghei Lavrov s-a născut pe data de 21 mai 1950. El a absolvit în 1972 Universitatea de Stat pentru Relaţii Internaţionale (MGIMO) din  Moscova.

Și-a început activitatea în calitate de ministru de Externe al Rusiei pe 9 martie 2004. Ulterior, a fost numit repetat în această funcție pe care o deține până în momentul de față.

Serghei Lavrov este cel mai longeviv ministru de Externe din istoria contemporană a Rusiei şi este printre cei care s-au aflat cea mai îndelungată perioadă în componența  Guvernului Federației Ruse.

Lavrov vorbește în limbile engleză, franceză și singaleză. De-a lungul timpului s-a învrednicit de numeroase distincții de stat ale Rusiei, dar și ale altor state.

Fluxul de știri
0